facebook    instagram   mail    telefom

Svilene čaure za lice – sastojci

Svilene čaure za lice – sastojci

Svilene čaure za lice su prave svilene čaure tkane od svilenih buba.

Dakle, kao takve izrađene su od 100% svile bez drugih aditiva i dr. hemijskih sastojaka. Svilene čaure za lice namenjene su pre svega za čišćenje i piling lica.

Ako pažljivo pogledate specijalni sastojak čaure svilene bube – koja je obično manja od ping-pong loptice i osušena do grube teksture –  ona sadrži ključni protein za koji je utvrđeno da ima koristi u nezi kože, sericin.

Ovaj materijal se obično odbacuje kao otpad tokom procesa proizvodnje svile, ali sve više i više kozmetičkih i medicinskih stručnjaka istražuje ovaj nedovoljno iskorišćeni protein.  

Sericin sadrži 18 aminokiselina (od kojih su najznačajnije serin, asparaginska kiselina i glicin) i čini oko 20-30 procenata težine čaure. Lepljivi, gumirani sericin sadrži još jedan protein koji se zove fibroin. Zajedno čine preklop od poroznih listova koji stvaraju zidove čaure.  Sericin je svarljiv, biokompatibilan i biorazgradiv, a njegova sposobnost da zadržava vlagu rezultirala je širokim interesovanjem za istraživanje njegove upotrebe u farmaceutske i kozmetičke svrhe.

Imajući u vidu potencijalne prednosti sericina, piling čaurama svilene bube možda i ne iznenađuje. Ako ste zainteresovani da isprobate svilene čaure za lice, ovo je prilika.

Prirodne svilene čaure se isporučuju u pakovanjima koja se često prodaju kao „svilene kuglice“ ili „kuglice za eksfoliaciju“. Izgledaju kao ovalni stiropor koji je pakovan kao kikiriki ili bela mini Cadburi jaja, ali prekriveni delikatnim pramenovima.

Svilene čaure za lice su sa jedne strane izdubljene i otvorene, dovoljno  da stanu na kraj prsta kako bi pomogle pilingu lica.  

Upotreba:

  1. Potopiti čauru u vodu temperature oko 60-70◦C
  2. Sačekati da omekša oko 15-20 min
  3. Stavite čauru na prst i laganim kružnim pokretima masirajte oprano lice, posebno fokusirajući se na bilo koja problematična područja.
  4. U isto vreme, dok traje masaža lica, ovo je i efikasan piling za vaše lice. Primetićete odmah kako je koža lica postala glatka i mekana.
  5. Isto tako, primetićete kako se na svilenim čaurama za lice nakupilo prljavštine sa vašeg lica. Mislićete kako je to moguće, jer ste prethodno dobro oprali svoje lice.
  6. Kada ste završili sa masažom lica, kao i pilingom umijte se mlakom vodom. Nanesite hidratantnu kremu ili kremu za bore – šta koristite trenutno.

 

Iako su  čaure svilene bube za čišćenje lica proizvod od prirodnih supstanci, mogu da se dese neke reakcije na licu. Pre upotrebe prirodne svilene čaure na licu, potrebno je da obavite test da biste bili sigurni da niste možda aletgični. Postoje male šanse da se javi neka reakcija, ali u vrlo retkim situacijama, posebno kod osoba koje imaju veoma tanko i osetljivo lice može doći do crvenila.