facebook    instagram   mail    telefom

Svila za kosu

svilene jastučnice

Svila za kosu

Glavna komponenta našeg spoljnog izgleda svakako je kosa, pa je važno da bude uredna, negovana i atraktivna. Međutim, obično, kada je vreme za spavanje, ne razmišljamo ni o čemu drugom, već samo o tome da što pre stignemo do udobnog kreveta.
Bilo bi dobro da se brinemo o kosi i vlasištu mnogo ranije, kada smo još budni i da o tome razmišljamo mnogo šire, a ne samo o korišćenju kvalitetnog šampona, regeneratora i maske.

Spavanje je zdravo za naše telo i um, ali tokom spavanja možemo uticati i na to koliko će naša kosa biti zdrava.
Tradicionalne navlake za jastuke obično se izrađuju od pamuka. Iako postoji nekoliko vrsta pamuka, svilene jastučnice su svakako i dalje najbolji izbor za vašu kosu. Zašto? Svila pruža najveću udobnost kosi, pa ako želite da zaštitite kosu tokom spavanja, uložite u kvalitetnu svilenu jastučnicu koja je napravljena od 100% svile koja nema dodatnih materijala u njenom sastavu.

SPREČAVA LOMLJENJE KOSE

Svilene jastučnice su mekše na dodir i mnogo su glađe od pamuka. Vaša kosa lakše kliziti po jastuku tokom spavanja, što rezultira manjim trenjem. Trenje tokom spavanja dovodi do oštećenja folikula dlake, lomljenja i pucanja vrhova kose, tako da dolazi do mehaničkog oštećenja kose. Naša kosa tako postaje naizgled neprivlačna. Iz praktičnih razloga često vezujemo kosu u rep ili punđu pre spavanja, ali to više šteti nego koristi. Posledice mogu biti, između ostalog, i gubitak kose.
Svilena jasučnica sprečava lomljenje, pucanje vrhova, mršenje i naelektrisanu kosu.

Ali to nije sve. Buđenje sa „svračijim gnezdom“ na glavi postaće stvar prošlosti. Svilena jastučnica sprečava da se kosa mrsi, a kosa će izgledati zdravije i sjajnije. Pored toga, neophodno je istaći da je 100% svila sama po sebi prirodni regulator temperature, što znači da će Vas hladiti leti i grejati u hladnim zimskim danima. Ovo može biti samo plus za kosu, jer se tokom leta nećete znojiti i kao rezultat toga, ujutru se kosa neće previše kovrdžati i izlomiti. Jutarnja rutina će Vam postati kraća, jer nećete imati dodatni posao sa kosom.

Potrebno je znati: „Istrajan rad sve pobeđuje“. To je slučaj i sa našom kosom, pa vam savetujemo da pored svilenih jastušnica ne zanemarite i druge preporuke stručnjaka za negu kose.Kao što je odabir pravog šampona i regeneratora za kosu, ograničavanje upotrebe pegle za kosu, pravilno korišćenje fena, redovno posećivanje frizera. A mogli bismo navesti još po nešto.