facebook    instagram   mail    telefom

Koliko često menjati jastučnicu i zašto?

Koliko često menjati jastučnicu i zašto?

Koliko često menjati jastučnicu i zašto?

Na početku ćemo Vam reći da ne postoji pravi odgovor na pitanje koliko često menjati jastučnicu i zašto. Ovo je individualna odluka, jer svako ima svoja uverenja o tome šta je ispravno. Neko jastučnicu menja svaki dan, drugi jednom nedeljno, opet neko to radi samo jednom mesečno.

Faktori na koje možda niste pomislili

Činjenica je da je vaš jastuk u bliskom kontaktu sa kosom i licem cele noći. Iako perete lice pre spavanja, kosu sigurno ne perete svako veče, što znači da je nemoguće osigurati potpunu čistoću jastuka. Možda jastuk izgleda potpuno čist, ali na njemu su skrivene čestice prljavštine. Ako ponekad sebi dozvolite kraljevski doručak u krevetu ili dopustite kućnim ljubimcima da spavaju s Vama. Vaša posteljina će uskoro okupiti gomilu radnika. Ovde govorimo o bakterijama, grinjama i / ili čak virusima. Zato sledeći put kada razmislite da li da operete naizgled savršeno čistu posteljinu, učinite to. Ako ništa drugo, bar operite jastučnicu. Vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

Šta je sa kozmetikom za negu kose i kože?

Da li ste ikada pomislili da proizvodi za negu kose mogu naštetiti koži vašeg lica? Zapamtite da će proizvodi koje posvetite kosi doći u kontakt sa jastukom noću, a zatim i sa kožom na licu. Svilena jastučnica neće upiti supstance koje ste naneli na kosu. Ali to ne znači da na jastuku neće ostati skrivene čestice koje mogu oštetiti kožu lica, poput akni i drugih neželjenih efekata.

Prilagodite navike svojoj koži – kada menjati jastučnicu i zašto

Većina stručnjaka veruje da je dovoljno često menjati jastučnicu jednom nedeljno, ali imajte na umu da je svaka koža drugačija i ima različite zahteve. Savetujemo Vam da zamenu jastučnice prilagodite svojoj koži. Odluka o tome kada manjati jastučnicu i zašto zavisi od situacije. Ako imate problema sa kožom, pokušajte da perete jastučnicu češće nego što biste to inače uradili, ali naravno nemojte koristiti agresivne deterdžente. Isto važi i ako ste prehlađeni. Iznad svega, ako imate akne, savetujemo Vam da što češće perete svoju jastučnicu.

Međutim, podsećamo Vas da lice nije jedini deo tela na koji treba da obratite pažnju kada odlučujete koliko često ćete menjati jastučnicu. Ako imate problema sa disanjem, astmom ili bilo kojom drugom respiratornom bolešću, samo promena posteljine može poboljšati ili pogoršati stanje.

Svilena jastučnica je pravi izbor za vas

U jednom od blogova već smo pisali o svim pozitivnim svojstvima svilenih jastučnica, ali želeli bismo ponovo da naglasimo onu najvažniju. Svila je antialergijska zbog svog prirodnog sastava, pa je najbolji izbor ako želite da smanjite mogućnost iritacije kože i drugih problema koji se mogu pojaviti. Uzbudljive svilene jastučnice izrađene su od visokokvalitetne 100% dudove svile, OEKO-Tex sertifikovane, potpuno bezbedne i čarobno mekane. Spavanje na svili pruža mekotu dodira, udobnost, a pre svega ćete znati da ste zaštitili svoju kožu i uživali u čarima svile, ali ne zaboravite da sledite gore opisane smernice.

Detaljno o ​​pozitivnim svojstvima svile možete pročitati ovde.