facebook    instagram   mail    telefom
Svila kao inspiracija, ekstravagancija | O nama | Sonno di Seta
157
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-157,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

O nama

Zovem se Svetlana, rođena sam na Kipru gde je moj otac radio na izgradnji hidrocentrale. Vratili smo se u Beograd kada sam imala 3.5 god a detinjstvo i mladost sam provela na Zvezdari.

 

Svila je oduvek imala važnu ulogu u mom životu. Moje detinstvo na Zvezdari je bilo divno, ali ono što mi je tada budilo maštu i gradilo moj unutrašnji svet, a kasnije izdefinisalo ženu u koju sam izrasla su leta provedena kod bake u Vojvodini.

 

Moja starija sestra i ja smo željno iščekivale da nas mama i tata odvedu kod bake na selo gde bi nakon zajedničkog odmora ostajale do početka školske godine.

 

Obe smo jako volele bakine priče iz njenog detinjsva, o zivotu u „ono“ vreme kako je umela da kaže. Rasle smo uz njene priče, a posebno smo volele da slušamo o uzgajanju svilenih buba i pravljenju svile…
Pričala nam je o ishrani, rastu i pletenju čaura i kako se celo njeno selo bavilo uzgojem svilenih buba. Od cele proizvodnje svile u njenom selu je ostalo poneko drvo duda, kada samo mi počele redovno da provodimo leta kod nje.
Kroz njene priče ja sam stekla veliku ljubav prema toj kraljevskoj tkanini. Moja majka je po tradiciji stvari postala krojačica, koja veoma dobro poznaje materijale i njihove osobine. Znanje o kvalitetu i različitosti svile sam stekla od nje.

 

U našoj kući uvek je bilo jastučića sa navlakama od svile. Oko kojih smo se uvek prepirali, ko će na njima da leži dok se slušaju priče za laku noć, sluša muzika ili gleda televizor. Na našim dečijim obraščićima najprijatniji su bili svileni jastučići bez obzira da li je bila zima ili leto.

 

Svi smo ih voleli, neznajući da postoje stručna objašnjenja za taj ugodan osećaj.

 

Majka bi me uvek pozvala kada bi šila nešto od svile i objašnjavala razlike, prednosti ove divne tkanine u odnosu na druge. Svile ima mnogo vrsta, kao i velikih razlika u kvalitetu.

 

Na primer, danas su jako popularne venčanice od šantung svile koja je sjajna, debela, šuškava i izgleda raskošno. A od sirove svile (buret svila), su se najčešće pravili letnji Chanel kostimi.

A onda su na žalost došla vremena sintetike i jeftinih zamena za ovu prelepu tkaninu…

 

Moja ljubav i poštovanje prema svili je ostala do današnjih dana. Smatram da je svila neophodan deo života jedne elegantne i samouverene žene. Intrigantna, nežna, ženstvena, seksepilna svila/tkanina koja ženi pruža osećaj da je posebna, lepa i neodoljiva. Svetlucava, tanka, lagana ali otporna, odaje utisak tajanstvenosti i misterije. Svila pruža zadovoljstvo i oku i koži i dodiru.

 

Brend Sonno di Seta, set svilenih proizvoda, je nastao iz čiste ljubavi prema svili još iz detinjih dana. Koji na naše tržište donosi magiju starih vremena i lepotu svile, već pomalo zaboravljene.