facebook    instagram   mail    telefom

Prednosti svile

Prednosti spavanja na svilenoj jastučnici

  • Kosa meka, hidrirana i ne zamršena nakon spavanja
  • Suva kosa i rascvetali krajevi prelaze u zaborav
  • Koža lica ostaje duže mlada i zdrava
  • Kozmetički preparati se ne upijaju u jastučnicu već ostaju na koži
  • Umanjuje pojavu bora
  • Sprečava stvaranje nabora od spavanja
  • Prirodno hipoalergenska
  • Smanjuje znojenje, umiruje kožu, odbija grinje

Specifičnost svile, njena mekoća i senzualnost, bude prijatne emocije, a spavanje na svili raspaljuje maštu i budi zaboravljena osećanja. Seksolozi ističu da je svila izrazito jak afrodizijak i da je nepogrešiv izbor ukoliko nekoga želite da zavedete. Meka je, nežna, u isto vreme strastvena i erotična. Takođe, istraživanja pokazuju da žene sa visokim nivoom estrogena izuzetno vole svilu, jer „hemija“ njihovog tela utiče na opažanje, osetljivost, doživljaj bola, hladnoću i osetljivost na vibraciju. Ženstvenije, senzibilnije žene biraju svilu!

prednosti-svile2b
Naučno je dokazanao da svila upija mnogo manje vlage nego pamučna tkanina.

To je veoma važno u održavanju mladalačkog izgleda. Tokom noći regeneracija kože je najintenzivnija, ali ako površina na kojoj spavate izvlači vlagu iz kože, taj proces se usporava. Zašto se izlagati riziku od stvaranja prevremenih bora, kada jednostavnom zamenom pamučne sa svilenom jastučnicom, svodite taj rizik na minimum. Blagotvorna specifičnost svile; smanjuje znojenje, umiruje kožu sklonu iritaciji, odbija grinje, pa je odličan izbor za osobe koje pate od astme, atopičnog dermatitisa ili akni. Svila neutrališe okolnu temperaturu, što znači da će Vas zimi grejati, ali i hladiti u toplim letnjim danima.

Svila je kraljica tkanina koja je od davnina korišćena za ulepšavanje, podmlađivanje, umirivanje i postizanje vrhunske lepote kože i kose.

Spavanje na svili obezbeđuje lepšu i baršunastiju kožu. Svila je po svom sastavu skoro jednaka ljudskoj koži, sadrži proteine i aminokiseline koji doprinose zdravlju i lepoti kože i kose. Ukoliko spavate na svilenim jastučnicama kosa konačno može da ostane lepa, glatka, sjajna i ne zamršena i nakon spavanja. Glatka i mekana površina svilene jastučnice, na kojoj se odmarate tokom noći, dozvoljava kosi da bez trenja klizi po njoj, te ona ostaje jednako negovana ujutru kao i uveče.

prednosti-svile2a